ÇANKIRI AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ

ÇANKIRI İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
ÇANKIRI AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ

NÖBET SİSTEMİMİZDE YAPILAN DEĞİŞİKLİK HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU...!

Güncelleme Tarihi: 27/06/2018

T.C. Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünün 05.10.2012 tarih ve 847 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe giren Kamu Hastane Birlikleri Verimlilik Değerlendirmesi Hakkında Yönerge ekinde yer alan Verimlilik Karnesi Gösterge Kartlarında, 20 (yirmi) ve üstü diş hekimi çalışan Adsm ‘lerde 24 saat nöbet hizmeti, 19 (ondokuz) ve altında diş hekimi çalışan Adsm ‘lerde  ise gece 00:00 ‘a kadar nöbet hizmeti sunulacağı belirtilmektedir.

Sağlık Tesisimizde ise dönem tayini, Uzmanlık vb. nedenlerle sağlık tesisimizden ayrılan diş hekimlerimiz sebebi ile diş hekimi sayımız 20 (yirmi) nin altına düşmüştür.

Diş Hekimi sayımızın düşmüş olması sebebi ile poliklinik hizmetlerinin aksamaması ve hizmet kalitesinin olumsuz etkilenmemesi adına, İl Sağlık Müdürlüğünün onayı ile yeterli diş hekimi sayısına ulaşılıncaya kadar;

01.07.2018 tarihinden itibaren nöbet hizmetlerinin gece 00:00 ‘a kadar devam etmesi,

ayrıca 00:00 – 08:00 saatleri arasında acil ve adli vakalar (travma, trafik kazası vb. durumlar)  için icap nöbeti sistemine geçilmesi uygun görülmüştür.